Όταν κανείς αναφέρεται στην χώρα μας, σχολιάζοντας την πολιτική η την οικονομική κατάσταση, η μόνη λέξη η οποία έρχεται συνεχώς στα χείλη όλων είναι η «κρίση». Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου, από όταν άρχισα κάπως να καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου, που να μην ήταν η Ελλάδα ενώπιον μιάς «μείζονος» κρίσεως… Είτε στα εθνικά ζητήματα, είτε στην εσωτερική πολιτική κατάσταση, είτε, κυρίως, εκεί που μας «πονά» όλους, στα θέματα της οικονομίας.

Ποια είναι η κατάσταση λοιπόν που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αποταμιευτές σήμερα, όσοι εν πάσει περιπτώσει έχουν σήμερα αποταμιεύσεις;

Με (επίσημο) πληθωρισμό, λόγω του υψηλότατου ενεργειακού κόστους που φουντώνει με την συνέχιση του ρωσο-ουκρανικού πολέμου στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής ηπείρου, περί το 10%, και μηδενικές αποδόσεις στις τραπεζικές καταθέσεις, απλές και προθεσμιακές, τα χρήματα που έχει ο καθένας μας στις τράπεζες απαξιώνονται καθημερινά και σε ετήσια βάση ουσιαστικά «χάνουμε» 10% από αυτά, εάν δεν κάνουμε κάτι που να αυξήσει τις αποδόσεις τους και τουλάχιστον να αμβλύνουμε το ποσοστό αυτό.

Αυτό είναι το κόστος της «αδράνειας» του να μην κάνουμε τίποτα!

Οποιαδήποτε βέβαια πρωτοβουλία μας, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να γίνει με ανάληψη επενδυτικού κινδύνου, με την αναζήτηση συμβουλής από πεπειραμένους και πιστοποιημένους επενδυτικούς συμβούλους με φορολογικές, οικονομικές και βέβαια νομικές γνώσεις!

Ποιες επιλογές υπάρχουν; Εξαρτάται από το επενδυτικό προφίλ του καθενός μας και τις προσωπικές και οικογενειακές του ανάγκες, που μόνον μέσα από μία ολοκληρωμένη Οικονομική Ανάλυση μπορούν να προκύψουν!

Εμείς, στην KFG, συνεργαζόμαστε με μια πλειάδα εταιρειών στον χρηματοοικονομικό, ασφαλιστικό και επενδυτικό κλάδο ενώ μπορουμε να προτείνουμε λύσεις στον χώρο των ακινήτων (με ξεχωριστο τμήμα, την KYROS PROPERTIES), του χρηματιστηρίου, των αμοιβαίων κεφαλαίων , των εναλλακτικών επενδύσεων, κλπ.

Η ώρα της λήψης αποφάσεων είναι ΤΩΡΑ! Επικοινωνείστε με τους χρηματοοικονομικούς μας συμβούλους στο 210.3636987, κλείστε ραντεβού μαζί μας στα γραφεία μας στο Κολωνάκι  καθημερινά και Σαββάτο πρωί και αναζητείστε τις καλύτερες οικονομικές λύσεις είτε σε ακίνητα είτε σε μετοχές / ομόλογα / εναλλακτικές επενδύσεις/ νεοφυείς επιχειρήσεις κλπ, σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, μέσω των δικτύων των συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα!

Παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία από τον οικονομικό τύπο:

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2141565/pente-epiloges-gia-strimogmenoys-apotamieytes.html (Πέντε επιλογές για «στριμωγμένους» αποταμιευτές. Ο πληθωρισμός τρώει τις καταθέσεις. Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν με δεδομένο ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται αυξήσουν δραστικά τα επιτόκια των προθεσμιακών τους λογαριασμών. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα)

Μερικές από τις εναλλακτικές επιλογές των αποταμιευτών (με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει κάθε μία από αυτές) θα μπορούσαν να είναι:

Πρώτον, να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους, προσδοκώντας (αναλαμβάνοντας και το σχετικό ρίσκο) ότι ο πληθωρισμός θα επιμείνει σε σημαντικό βαθμό και έτσι θα μπορέσουν σε τρεις, έξι, ή δώδεκα μήνες να αγοράσουν κρατικά ή εταιρικά ομόλογα σε χαμηλότερες αποτιμήσεις από τις σημερινές και έτσι να καρπωθούν μια αξιόλογη επιτοκιακή απόδοση (yield) για τα επόμενα χρόνια.

Δεύτερον, να προχωρήσουν σήμερα σε αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων. Η μέση προσφερόμενη ετήσια απόδοση (yield) των δεκαετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται κοντά στο 3,3%-3,5%. Παράλληλα, μια ευρεία σειρά εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρικών ομολόγων αξιόπιστων επιχειρηματικών Ομίλων που λήγουν σε 4-6 έξι χρόνια, έχουν κουπόνι μεταξύ του 2% και του 3% και διαπραγματεύονται γύρω από το «90» της ονομαστικής τους αξίας (10% κάτω από την αρχική τους τιμή διάθεσης).

Τρίτον, να ακολουθήσουν ένα από τα προϊόντα «νέας γενιάς» που προσφέρουν κατά διαστήματα οι τράπεζες. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για χρήματα που τοποθετούνται σε συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο και στο τέλος της χρονικής διάρκειας της επένδυσης (συνήθως τρία ή τέσσερα χρόνια):

α) Σε περίπτωση απωλειών του αμοιβαίου κεφαλαίου, αυτές δεν θα ξεπεράσουν για τον πελάτη ένα προκαθορισμένο ποσοστό (πχ το 5%, που είναι και η μέγιστη δυνατή ζημία του αποταμιευτή στο τέλος της τριετίας, ή και το 0% στο τέλος της τετραετίας).

β) Σε περίπτωση που η τιμή του αμοιβαίου κεφαλαίου αυξηθεί στην τριετία ή την τετραεία, τότε αποταμιευτής και τράπεζα μοιράζονται την υπεραξία που θα προκύψει. Άρα, σε τέτοιους είδους προϊόντα, ο επενδυτής αναλαμβάνει ρίσκο που δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα προκαθορισμένο ανώτατο όριο, αλλά παράλληλα δεν καρπώνεται το σύνολο της προσδοκώμενης απόδοσης ενός αμοιβαίου κεφαλαίου.

Τέταρτον, συνδυασμός καταθέσεων και αμοιβαίων κεφαλαίων, με κάποια πριμοδότηση των καταθέσεων στο μέτωπο των επιτοκίων.

 εγκυρότητας του Euro2day.gr

Πέμπτο, επενδυτικά-αποταμιευτικά προϊόντα μακροπρόθεσμης διάρκειας (δέκα ετών) τύπου unit linked που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος. Πρόκειται για τοποθετήσεις εφ’ άπαξ ή περιοδικών καταβολών σε ένα φάσμα αμοιβαίων κεφαλαίων επιλογής του πελάτη, με στόχο: α) Την επίτευξη θετικών αποδόσεων χαρτοφυλακίου σε βάθος χρόνου β) Τη μείωση του επενδυτικού ρίσκου (που εξακολουθεί να υπάρχει) μέσω του μεγάλου χρονικού ορίζοντα, της διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια και της διαδικασίας των περιοδικών καταβολών.

https://www.kathimerini.gr/economy/562023640/ependytiko-katafygio-ta-akinita-gia-toys-ellines/ Επενδυτικό καταφύγιο τα ακίνητα για τους Έλληνες – Αύξηση αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια κατά 8,3% στο εξάμηνο

«Η τοποθέτηση άλλωστε σε ακίνητα δεν είναι μόνο διαχρονικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων, αλλά αποτελεί και ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού, όταν τα επιτόκια των καταθέσεων παραμένουν σχεδόν μηδενικά και ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα. Για αυτό τα νοικοκυριά καταφεύγουν στην αγορά ακινήτων είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επένδυση, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν μακροπρόθεσμα τις αποταμιεύσεις τους»

Καλό Φθινόπωρο σε όλους σας

 

 

 

Kyros Financial Group